
Rengryta 6-personer
900 g rengrytbitar
2 st gula lökar
3 st morötter
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk viltfond
8 st enbär
Kantareller
Lingongelé
Timjan
Salt
Peppar
Smör
Maizenaredning
Potatis
Skär köttet i mindre grytbitar. Hacka löken och skiva morötterna. Stek allt kött hastigt i smör så det får en fin stekyta. Stek även löken och morötter glansiga. Lägg över allt i en gryta. Tillsätt vatten, viltfond, grädde, kryddor och en klick gelé.
Koka upp och låt sen puttra på svag värme i cirka 90 minuter eller tills köttet börjar kännas mört. Bryn kantarellerna i en stekpanna tills vätskan dunstat och tillsätt de i grytan. Låt puttra med en stund och red av grytan. Servera grytan tillsammans med kokt potatis och lingongelé.
Kommentar:
Självklart går det att göra samma recept om du hellre vill ha älgkött. Byt bara till älggrytbitar.