Rengryta med kantareller


rengryta med kantareller recept

Rengryta 6-personer
900 g rengrytbitar
2 st gula lökar
3 st morötter
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk viltfond
8 st enbär
Kantareller
Lingongelé
Timjan
Salt
Peppar
Smör
Maizenaredning
Potatis

Skär köttet i mindre grytbitar. Hacka löken och skiva morötterna. Stek allt kött hastigt i smör så det får en fin stekyta. Stek även löken och morötter glansiga. Lägg över allt i en gryta. Tillsätt vatten, viltfond, grädde, kryddor och en klick gelé. 
Koka upp och låt sen puttra på svag värme i cirka 90 minuter eller tills köttet börjar kännas mört. Bryn kantarellerna i en stekpanna tills vätskan dunstat och tillsätt de i grytan. Låt puttra med en stund och red av grytan. Servera grytan tillsammans med kokt potatis och lingongelé.


Kommentar:
Självklart går det att göra samma recept om du hellre vill ha älgkött. Byt bara till älggrytbitar.


Erbjudanden
NYHET! Kräftmjärdar
Kräftbur. Stor Storlek 85cm. Betesväska ingår. Lätt att öppna och stänga.
229 SEK
Läs mer
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.