Tjälknöl av älg med blomkål/broccolimos



Tjälknöl för 6-personer (LCHF)
900 g djupfryst benfri älgstek 

Saltlag
1-liter vatten
4 msk salt
1 msk socker1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk färsk timjan
1/2 msk färsk rosmarin


Broccoli/blomkålsmos (6-personer)
- 450gram fryst broccoli
- 450gram fryst blomkål
- 75gram smör
- 2 dl. grädde
- Salt
- Svartpeppar     


Sätt ugnen på 75°C. Lägg den frysta älgsteken i en ugnssäker form och ställ in formen i nedre delen av ugnen i 10-12 tim. Köttemperaturen ska vara runt 65°C för mediumstekt.

Saltlag gör du genom att koka upp vattnet med salt och socker. Låt det sen svalna. Tillsätt lök, skuren i tunna klyftor, delad vitlök och örtkryddorna. 
Lägg sedan ner älgköttet i lagen och låt den ligga i kylen i minst 5-timmar. Ta upp steken och torka av den lätt med papper. Skär steken i tunna skivor. 

Koka sedan blomkål och broccoli enligt anvisningarna på paketen. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde och peppar. Mixa till en slät mos. Servera mosen och köttet gärna tillsammans med frästa kantareller och lingon. (Vi sötade lingonen lite med Stevia "socker") 

Kommentar:
Härlig LCHF middag. Vill du ha ett smalare GI alternativ kan du göra blomkålsmos.

Erbjudanden
NYHET! Kräftmjärdar
Kräftbur. Stor Storlek 85cm. Betesväska ingår. Lätt att öppna och stänga.
229 SEK
Läs mer
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.