Tjälknöl av älg för 6-personer

tjalknul

Tjälknöl för 6-personer
 1 kg djupfryst benfri älgstek

Saltlag
1-liter vatten
4 msk salt
1 msk socker
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan
1 msk färsk rosmarin


Sätt ugnen på 75°C. Lägg den frysta älgsteken i en ugnssäker form och ställ in formen i nedre delen av ugnen i 10-12 tim. Köttemperaturen ska vara runt 65°C för mediumstekt.

Saltlag gör du genom att koka upp vattnet med salt och socker. Låt det sen svalna. Tillsätt lök, skuren i tunna klyftor, delad vitlök och örtkryddorna.

Lägg sedan ner älgköttet i lagen och låt den ligga i kylen i minst 5-timmar. Ta upp steken och torka av den lätt med papper. Skär steken i tunna skivor. Servera med potatisgratäng. Gärna med smörfrästa kantareller och en god sallad. Även gelé är gott att ha till. 

Erbjudanden
Campinggrill i rostfritt stål
Campinggrill i rostfritt stål som enkelt fälls ihop till en bärbar väska. Matlagningshöjd 39-42cm. Även perfekt på isen när vill enkelt göra upp eld.
599 SEK
Läs mer
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.