Renhamburgare med coleslaw




Renhamburgare (4st.)
500 g Renfärs
150 g fläskfärs
Salt
Peppar
4 st Hamburgerbröd  

Coleslaw 

Vitkål (litet huvud)
3 st Morötter
2 st Röda äpplen
2 dl Turkisk yoghurt 
1 dl Majonnäs
2 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
Svartpeppar


Börja med att göra coleslawen. Riv vitkål, morötter och äpplen. Blanda ihop allt i en skål. Tillsätt sedan yoghurten, majonnäsen, senapen, vitvinsvinägern och blanda ordentligt. Krydda till sist med svartpeppar och smaka av. Ställ skålen i kylen så allt får ta smak av varandra.   

Tillsätt i en bunke renfärs och fläskfärs och krydda ordentligt. Blanda allt och forma fyra lika stora bollar. Platta sedan till burgarna till önskad tjocklek. Bryn renburgarna tills de fått fin färg på hög temperatur och sänk sedan värmen ordentligt så att burgarna blir ordentligt genomstekta utan bli brända. Krydda och lägg på en smältostskiva. Garnera sedan burgarna med önskade tillbehör som ex.vis lök, dressing, tomat osv. 

Prova gärna att göra vår egen hemmagjorda dressing:
2,5 dl majonnäs
3 msk sweet chilisås
1 dl bostongurka
1 msk fransk senap
Salt
Paprikakrydda stark

Gör dressingen i en liten skål. Blanda majonnäs, sweet chilisås, bostongurka, senap och krydda. Rör om ordentligt och ställ i kylen.

Mat blir alltid lite godare när man gör den ute. Har du inte en stekhäll kika gärna in under grill & fritid för att hitta en stekhäll.



Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.