Renfilé med blomkålsduchesse






Renfilé med kantarell & tomat (4-personer)
6-700 g renfilé
Flingsalt
Svartpeppar
Timjan (färsk från kruka)
5 dl créme fraiche
2 msk koncentrerad kantarellfond
Cocktailtomater
Kantareller

Blomkåls/Broccoliduchesse (4-personer)
300 g fryst broccoli
300 g fryst blomkål
50 g smör
1,5 dl grädde
2 dl Västerbottens ost 
Salt
Peppar 


Koka blomkål och broccoli enligt anvisningarna på paketen. Lägg i smör och grädde och mixa sedan allt med stavmixer. Riv Västerbottens ost och blanda i den och mixa lite till. Lägg sedan blandningen i en sprits och spritsa ut fina små toppar på ett bakplåtspapper. Lägg in dom i ugnen i på 225 grader tills
topparna har fått fin färg.

Skär renfilén i tjocka skivor/bitar. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Stek hastigt köttet på hög värme i nån minut per sida (Det ska vara blodigt). Ta av köttet och låt vila. Fräs kantarellerna tills det mesta av vätskan kokat bort. Bryn sedan kantarellerna med smör tills de är gyllenbruna. Lägg tillbaka köttet och häll i crème fraiche, kantarellfond och rör om. Låt alltsammans småkoka i några minuter. Sist av allt tillsätter du cocktailtomaterna och låter dom bli varma. Innan servering strör du över färsk timjan. 

Servera och njut!

Tips! Har du inte tillgång till färska kantareller går det bra med torkade. 

Kommentar:
Passar dig som både äter LCHF och även GI om du väljer en mager crème fraiche till köttet och spä grädden med lite vatten till duchessen. Minska ner grädden med samma mängd.    


Nyheter

2019-07-25

Telefon

Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.