Renentrecôte och potatisbakelser (6-personer)

Ingredienser kött (6-personer)
900 g renentrecôte
Salt
Peppar

Ingredienser potatisbakelser (6-personer)
2 rullar färdigkavlad smördeg
12 st mellanstora potatisar
200 g västerbottens ost
2 st ägg
Salt
Svartpeppar

Ingredienser timjansmör
Smör
Timjan (Helst färsk från kruka)


Gör timjansmöret. Klipp timjan från krukan och rör in det i smör och lägg in det i kylen så har det stelnat fram till servering.

Koka potatisen. När den är färdig låt den kallna. Rulla ut arken med smördeg. Pressa sedan potatisen med en potatispress och fördela den jämnt över smördegen. Strö över riven ost och salta och peppra.
Tillsätt ev. någon örtkrydda om du vill ha mer smak. Rulla ihop smördegen som en rulltårta och skär den i ca: 3 cm. tjocka bitar. Pensla potatisbakelserna med äggen innan du sätter dom i ugnen på 200 grader i ca: 15 minuter eller tills dom fått färg.

Ta fram köttet och gnid sedan in köttet med salt och svartpeppar. Smält sedan smör och bryn köttet på alla sidor i en stekpanna. Lägg sedan köttet i en ugnsäker form och stek det i ugn på 125 grader tills köttet är 65 grader. (Mediumstekt) Ta sedan ut köttet och linda in det i folie för att vila i ca: 10-15 minuter så behålls köttsaften i köttbiten.

Skär sedan köttet i skivor och lägg en klick timjansmör på köttbiten och servera tillsammans med potatisbakelserna och lite sallad. Gärna även med stekta champinjoner som på bilden.

Erbjudanden
NYHET! Kräftmjärdar
Kräftbur. Stor Storlek 85cm. Betesväska ingår. Lätt att öppna och stänga.
229 SEK
Läs mer
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.