
Ingredienser pizzabotten (1-plåt)
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
6-7 dl dinkelmjöl (plus lite till utbakning)
Ingredienser fyllning
200 g flatrökt renstek
200 g renfilé
Bacon
Tomatsås
Rödlök
Små cocktailtomater
Kantareller
Mild ost
Västerbottensost
Pizzakrydda
Bernaisesås (LCHF)
Hemmagjord enkel bearnaise sås (4-personer)
- 300 gram smör
- 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
- 4 äggulor
- 2 msk creme fraiche
- Torkad dragon
- Färsk persilja
- Salt & peppar
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet & rör så jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och låt degen vila övertäckt i minst en timme. När den jäst färdigt kavlar du ut den på ett bakplåtspapper och lägger på fyllningen. Blanda den milda osten med västerbottensost. Kantarellerna fräser du så vätskan försvinner. Stek renfilén lite lätt i en stekpanna så den får en liten stekyta. Sätt in pizzan i ugnen i 225 C i ca: 15-20 minuter tills den är färdig.
Under tiden smälter du smör i panna och låt svalna lite grann. Häll sedan vinäger, äggulorna & creme fraiche i en skål. Kör med stavmixern och tillsätt det smälta smöret i en jämn tunn stråle. Lämna det vita som finns i botten av pannan. Smaka av med lite salt, peppar, dragon & hackad persilja.
Innan du serverar, krydda med pizzakrydda och garnera med bearnaisesåsen.
Kommentar:
Passar dig som både äter LCHF kost. Kör du GI tar du bort bearnaisesåsen, bacon och använder en mager ost.