
Ingredienser 8 personer:
Hamburgare:
1 kg Älgfärs
200 g fläskfärs
2 ägg
3 msk sweetchilisås
10 st. Midnattssolstorkade tomater
1 st. Mozzarellaost (ca:180 g)
Salt
Peppar
Chilipeppar
Skivad ost (Port salut)
8 st Hamburgerbröd
Coleslaw:
Vitkål (litet huvud)
3 st Morötter
2 st Röda äpplen
2 dl Turkisk yoghurt
1 dl Majonnäs
2 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
Svartpeppar
Dressing till hamburgarna:
2,5 dl majonnäs
3 msk sweet chilisås
1 dl bostongurka
1 msk fransk senap
Salt
Paprikakrydda stark
Ungstekt potatis:
1,5 kg färsk mandelpotatis
Olivolja
Färsk timjan från kruka
3st. Vitlöksklyftor
Salt
Börja med att göra coleslawen. Riv vitkål, morötter och äpplen. Blanda allt i en skål. Tillsätt vitvinsvinägern och rör om. Tillsätt sedan yoghurten, majonnäsen, senapen och blanda ordentligt. Krydda till sist med svartpeppar och smaka av. Ställ skålen i kylen så allt får ta smak av varandra.
Gör dressingen i en liten skål. Blanda majonnäs, sweet chilisås, bostongurka, senap och krydda. Rör om ordentligt och ställ i kylen.
Sätt ugnen på 200 C. Tvätta potatisen och ev. skrubba lite grann. Skär i smala klyftor och lägg dessa i en skål med vatten så det mesta av stärkelsen sköljs bort. Skölj sedan potatisen noga och lägg den på plåt. Hacka vitlöken och blanda i tillsammans med lite färsk timjan. Ringla olivolja över och salta. Rör om och sätt in plåten i ugnen tills dom är mjuka.
Blanda ägg, chilisås, och kryddor i en skål. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och bryt mozzarellan i mindre bitar och blanda i skålen. Tillsätt sedan älgfärsen och fläskfärsen och blanda allt och forma 8st. rejäla burgare. Grilla älgburgarna. När dom är nästa färdiga, krydda och lägg på osten. Grilla även bröden lite lätt. Lägg älghamburgarna på bröden och garnera sedan med lök, dressing, tomat.
Ät och njut!