Kolgrillad älgentrecote med timjansmör





Ingredienser kött (4-personer)
- 800 g älgentrecôte
- 1 dl olivolja
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk sweet chilisås
- Pepparmix
- Salt

Ingredienser timjansmör
- Timjan (Färsk från kruka)
- Smör    

Hacka vitlöksklyftorna och blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Skiva köttet i tjocka skivor och lägg det i påsen. Massera in marinaden ordentligt i älgköttet och låt ligga i kylskåpet i minst 4-5 timmar. Ta sedan fram köttet i god tid så det inte är så kallt innan du ska grilla det. Glöm inte att torka av överflödig marinad. När du har glöd i grillen, skjut den åt sidan och skapa ett tomrum i mitten. Grilla köttet direkt över glöden en kort stund på varje sida, flytta sedan köttet till mitten där det är svalare. När köttet är lite rosa/blodig i mitten ta upp det och låt vila minst 10 minuter så är det medium stekt.

Gör timjansmöret inann du börjar grilla. Klipp timjan från krukan och rör in det i smör och ställ i kylen så att det stelnar. Timjansmöret klickar du sedan ut på köttskivan direkt på tallriken.

Servera köttet med exempelvis potatisgratäng, pommes frites eller en god sallad. Timjansmöret klickar du ut på köttbiten direkt på tallriken.


Tips!

Tänk på att viltkött är väldigt magert. Grilla det inte för hårt eller för länge.

Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.