Renfilé med varma grönsaker & egen bearnaisesås

Renfilé med varma grönsaker


Varma grönsaker (6-personer)
1 st Röd paprika
1 st Gul paprika
1 st Grön paprika
1 st Aubergine
1 st Zucchini
2 st Röda lökar 
10 st Skogschampinjoner
10 st Cocktailtomater
4 st Vitlöksklyftor
1 paket fetaost
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver, stark  

Hemmagjord bearnaisesås (6-personer)
300 gram smör
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
4 st äggulor
2 msk creme fraiche 
Torkad dragon 
Färsk persilja
Salt
Peppar 

Kött (4-personer)
900 g renfilé


Börja med att tärna zucchini, aubergine, fetaosten och rödlöken. Skiva champinjonerna och paprikan i lagomt stora bitar. Skala vitlöken o ch halvera dom. Hetta upp olivolja i en stekgryta och tillsätt aubergine och zucchini och fräs dom i oljan en stund. Tillsätt sedan rödlöken, vitlöksklyftorna och champinjonerna och krydda. Tillsätt tomaterna och paprikan mot slutet. När zucchinin och aubeginen är mjuk och det övriga känns färdiglagat strö över fetaosten. Smaka av och krydda om det behövs. 

Skär bort eventuella senor från renfilén och skär i stora bitar. Stek och kryddar med salt och peppar. Låt dom vila i folie innan servering.

Under tiden smälter du smör i panna och låt svalna lite grann. Tillsätt sedan vinäger, äggulorna & creme fraiche i en skål. Kör med stavmixern och tillsätt det smälta smöret i en jämn tunn stråle. Lämna det vita som finns i botten av pannan. Smaka av med lite salt, peppar, dragon & hackad persilja. 

Kommentar
Supergod LCHF kost. Du som kör GI kan hoppa över bearnaisesåsen.

Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.