Helstekt älgstek

Älgstek recept

1,2 kg älgstek
Salt
Svartpeppar
Timjan
Vitlök
2 msk viltfond (koncentrerad på flaska)
5 dl grädde
Soja
Gelé 

Börja med att gnida in köttet i salt, svartpeppar och timjan. Smält smör och bryn köttet på alla sidor i en gjutjärnsgryta. Lägg ner tunt skivad vitlök och låt dem fräsa en stund. Lägg sedan steken i ugnsfast form och sätt in den i ugnen på 150 grader. Kolla gärna med en stektermometer. Steken ska vara ca: 65 grader för medium stekt. 

När steken är färdig, linda in den i folie och låt den vila i 15 minuter. Ta var på skyn och sila den och använd den till såsen. Koka upp grädde. Tillsätt lite soja, salt, svartpeppar, skyn och viltfonden. Smaka av och krydda ytterligare om det behövs!
Skiva upp Älgsteken i tunna skivor och servera tillsammans med kokt potatis och grönsaker. Ett måste på bordet är även lingongelé eller tranbärsgelé.

Tips!Du som vill ha lite tjockare sås kan tillsätta maizenaredning. 



Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.