Helgrillad älgentrecôte och renentrecôte

Recept på helgrillad renentrecoté och älgentrecoté

Ingredienser 8 personer:
800 g Renentrecôte
800 g Älgentrecôte
2 dl olivolja
1 kruka färsk timjan  
1 krukar färsk rosmarin
3 st vitlöksklyftor
Soya
Flingsalt
Peppar  


Hacka vitlöksklyftorna och örterna och lägg dom i en skål tillsammans med soya och olivoljan. Peppra och salta marinaden. Lägg sedan hela köttbitarna i en påse tillsammans med marinaden i minst 4 timmar i kylen, gärna längre.
Ta fram köttet i god tid så det inte är så kallt innan du ska grilla det. När du har glöd grilla köttet så den får en "grillyta" lägg sedan köttet i folie och grilla köttet tills den är 63 grader i mitten. Låt köttet vila minst 15 minuter. Skär upp köttet och krydda skivorna. Servera med exempelvis råstekt potatis eller pommes frites samt en god sallad.



Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.