Rostbiff av älg

älgrostbiff

Ingredienser:
- 1 bit älginnanlår eller älgfransyska
- Salt
- Peppar 
- Kött och grillkrydda (Kan uteslutas för den som vill ha mer viltsmak.)


Krydda ordentligt och gnid in kryddorna i älgköttet. Lägg köttet i en lagom stor ugnsäker form. Stick ner en kött termometer i den tjockaste delen och sätt in den i ugnen på 125 grader. Låt den stekas till ca: 65 grader för medium stekt. 

Ska den serveras varm:
Täck rostbiffen med folie och låt den vila minst 15 minuter innan du skivar upp den.

Ska den serveras kall:
Låt rostbiffen svalna utan folie och lägg den sedan i kylen. Köttet är lättare att skiva tunt och det rinner ut mindre köttsaft när den har kallnat ordentligt. 

Glöm inte att ta till vara på skyn från formen om du vill göra en sås. Skyn är perfekt som fond till en härlig gräddsås.

Tips! Supergott även direkt på smörgåsen med exempelvis potatissallad. Passar även alldeles utmärkt till buffébordet eller till en god potatisgretäng.

Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.