Älgfilé med potatisbakelser

älgfilé

Älgfilé (6-personer)

900 g älgfilé
Salt
Peppar

Potatisbakelse (6-personer)
2 rullar färdigkavlad smördeg
12 st mellanstora potatisar
200 g västerbottens ost
2 st ägg
Salt
Svartpeppar


Börja med att koka potatisen. När den är färdig låt den kallna. Rulla ut arken med smördeg. Pressa sedan potatisen med en potatispress och fördela den jämnt över smördegen. Strö över riven ost och salta och peppra. 
Tillsätt ev. någon örtkrydda om du vill ha mer smak. Rulla ihop smördegen som en rulltårta och skär den i ca: 3 cm. tjocka bitar. Pensla potatisbakelserna med äggen innan du sätter dom i ugnen på 200 grader i ca: 15 minuter eller tills dom fått färg.
Stek köttet i smör på hög värme. Sänk sedan värmen och stek någon minut. Lägg köttet i folie och linda in det för att vila. Vispa sedan ur pannan med matlagningsgrädde så har du en god sås.


Servera och njut! 

Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.