Älgfärslasagne med zucchini (LCHF/GI)



Älgfärslasagne zucchini LCHF


Älgfärsgratäng med zucchini (4-personer)  
500 g älgfärs
2 st zucchini
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st tomater
Smör eller olja
Salt
Peppar
1 burk krossade tomater
Oregano
Timjan
2 dl grädde
Västerbottens ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj zucchinin och hyvla tunna skivor på längden. Lägg skivorna på hushålspapper och salta lite lätt och låt vattna ur i 20-30 minuter. Torka av överflödigt vatten med hurhållspapper. Hacka sedan lök och vitlök. Stek älgfärs, lök, vitlök i smör eller olja. När färsen är brynt färdig, tillsätt krossade tomater och krydda. Låt det puttra en stund. Varva sås och zucchini i en smord form. Häll i grädde och strö över osten. Toppas med tomatskivor. Gratinera i ca 25 minuter. Servera med en härlig sallad eller coleslaw.

Kommentar:
Passar dig som både äter LCHF. Kör du GI kan du späda ut grädden med lite vatten för att få den magrare. Tänk då på att minska ner samma mängd grädde. 



Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.