
Ingredienser älgfärsröra 4 personer:
500 g älgfärs
Salt
Peppar
Ingredienser pitabröd 20st:
12 -13 dl vetemjöl
25 g jäst
1 msk matolja
2 tsk salt
5 dl vatten
Ingredienser tomatsalsa 4 personer:
6 st stora tomater
1/2 st rödlök
2 st salladslök
1 lime
2 st. vitlöksklyftor
1 dl koriander (färsk från kruka)
2 krm hackad chili
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 275 grader. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader och häll i skålen och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt nästan allt mjöl och därefter salt och matolja. Använd resten av mjölet och arbeta degen smidig. Jäs 1 timme under bakduk. Dela till 20st. bullar. Låt vila i 10 minuter under bakduk. Kavla ut bullarna till 1cm. i tjocklek. Värm under tiden en osmord plåt i ugnen. Fördela ut dom på plåten och grädda mitt i ugnen ca: 5-7 minuter. De pitabröd som blir över går bra att frysa in.
Skär tomaterna i två delar och ta bort rotfästet och tärna dem. Finhacka rödlök, salladslök och vitlök, koriander och chili. Pressa saften ur lime. Blanda samtliga ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar.
Fräs älgfärsen i en stekpanna och krydda. När den är klar servera tillsammans med tomatsalsan och pitabröden.
Tips! Gillar du sötstark smak så kan du blanda 2 dl. crème fraiche med 1/2 dl. sweet chilisås.