Älgfärsbiffar med ugnsstekt mandelpotatis

älgfärsbiffar


Biffar (6-personer)
1 kg Älgfärs
2 st ägg
2 dl grädde
1 dl ströbröd
2 st lökar
Salt
Svartpeppar 

Kantarellsås
5 dl grädde
3 st schalottenlökar
2 msk kantarellfond
5 dl färska kantareller   
Soja
Salt
Svartpeppar

Mandelpotatis i ugn (6-personer)
1,5 kg mandelpotatis (Gärna delikatessmandelpotatis med tunt skal)
4 st vitlöksklyftor
3 st rosmarinkvistar (färsk rosmarin från kruka)
Olivolja
Salt
Svartpeppar


Skär potatisen i klyftor och lägg klyftorna i bunke med kallt vatten ett tag så stärkelsen tas bort. Lägg sedan potatisen på en plåt. Tillsätt grovt hackad vitlök, rosmarinkvistarna, salt och lite svartpeppar. Ringla sedan olivolja över och rör om. Sätt in plåten ugnen på 225 grader tills den fått färg. Sänk sedan värmen till 150 grader. Rör om då och då. När potatisklyftorna är färdiga ta ut plåten och salta.    

Rör ihop grädde, ägg, kryddorna och ströbröd. Tillsätt sedan älgfärsen och blanda allt ordentligt och forma till ca: 10-12st. biffar. Bryn biffarna i smör tills de fått fin färg på hög temperatur och sänk sedan värmen så att biffarna blir ordentligt genomstekta utan att bli brända. Skiva sedan gul lök och bryn den till den är mjuk. Sätt biffarna och löken i en form och täck över med folie så att de hålls varmt.
Använd samma stekpanna till såsen som du stekt biffarna i. Bryn kantarellerna, hackad schalottenlök. Tillsätt sedan grädde, kantarellfond, soja och kryddor. Koka ihop. 

Servera gärna på en tallrik med en god gelé och toppa potatisen med lite färsk rosmarin!

Erbjudanden
NYHET! Kräftmjärdar
Kräftbur. Stor Storlek 85cm. Betesväska ingår. Lätt att öppna och stänga.
229 SEK
Läs mer
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att gå med i vår grupp på Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gå med redan idag så du inte missar något.