Ren

Renkött – gott och nyttigt!

Samerna har i århundraden haft förädlat viltkött med sig i ryggsäcken under sitt hårda arbete på fjällen och kunde på det sättet klara födan under lång tid. Renkött är inte bara gott utan också magert, vitamin- och mineralrikt. Fetthalten ligger i genomsnitt på tre procent och är ett så kallat nyttigt fett av typen Omega 3. Proteinhalten är så hög som 22 procent.

Renkött är också en bra vitaminkälla som innehåller både A, B, C och E-vitamin. Som naturbetande djur har renen ett mineralrikt kött med järn, selen, kalcium och andra mineraler som är nyttiga för människan.

Alla viltprodukter hos oss är vakuumförpackade med lång hållbarhetstid.
Här hittar du bl.a. Torkat renkött, sjaunjagravat reninnanlår, kallrökt renstek, renfilé, suovas, varmrökt älgstek samt korvar. Alla viltdelikatesser hos oss förvaras fryst.

Till toppen