Planka med älgfilé & duchessepotatis

älgfilé på planka


Planka med Älgfilé (4-personer)

600 g älgfilé
Smör
Salt
Peppar
Tomater
Sparris
Bacon

Duchessepotatis (4-personer)
1 kg mjölig potatis 
100 g smör
3 dl grädde
2 äggulor
2 dl Västerbottens ost 
Salt 
Vitpeppar

Hemmagjord "falsk" bearnaisesås 
300 gram smör 
1 1/2 tsk vitvinsvinäger 
4 st äggulor 
2 msk creme fraiche 
Torkad dragon 
Färsk persilja 
Salt
Peppar


Skala och koka potatisen. Smörj plankorna med neutral olja så dom inte spricker i ugnen. Pressa potatisen när den är klar i en skål och tilsätt smör, ost, ägg och grädde. Vispa sedan med en elvisp tills den är fluffig. Lägg sedan blandningen i en sprits och spritsa ut fina små toppar på pankan. Garnera med tomat och baconinlindad sparris. Lägg in dom i ugnen i 250 grader. Stek köttet hastigt och krydda med salt och peppar. Låt köttet vila. När duchesspotatisen börjat få lite färg sätt in köttet på plankorna och låt gå med sista tiden tills duchessen fått fin färg. 

Under tiden smälter du smör i panna och låt svalna lite grann. Tillsätt sedan vinäger, äggulorna & creme fraiche i en skål. Kör med stavmixern och tillsätt det smälta smöret i en jämn tunn stråle. Lämna det vita som finns i botten av pannan. Smaka av med lite salt, peppar, dragon & hackad persilja. Servera i en liten skål på plankan.

Kommentar
Supergod med älgfilé och egen bearnaisesås.

Erbjudanden
Ta del av våra erbjudande på Facebook!
images
Klicka här för att komma till vår Facebook

Nu kan du få ännu fler erbjudande som fan hos oss på Facebook. Gilla redan idag så du inte missar något.