
OBS! Bilden är med vanlig potatisduchesse.
Planka med Älgfilé (4-personer)
600 g älgfilé
Smör
Salt
Peppar
Tomater
Sparris
Bacon
Blomkåls/Broccoliduchesse (4-personer)
300 g fryst broccoli
300 g fryst blomkål
50 g smör
1,5 dl grädde
2 dl Västerbottens ost
Salt
Peppar
Hemmagjord "falsk" bearnaisesås
300 gram smör
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
4 st äggulor
2 msk creme fraiche
Torkad dragon
Färsk persilja
Salt
Peppar
Smörj plankorna först med neutral olja så dom inte spricker i ugnen. Koka blomkål och broccoli enligt anvisningarna på paketen. Lägg i smör och grädde och mixa sedan allt med stavmixer. Riv Västerbottens ost och blanda i den och mixa lite till. Lägg sedan blandningen i en sprits och spritsa ut fina små toppar på pankan. Garnera med tomat och baconinlindad sparris. Lägg in dom i ugnen i 225 grader. Stek köttet hastigt och krydda med salt och peppar. Låt köttet vila. När duchessen börjat få lite färg sätt in köttet på plankorna och låt gå med sista tiden tills duchessen fått fin färg.
Under tiden smälter du smör i panna och låt svalna lite grann. Tillsätt sedan vinäger, äggulorna & creme fraiche i en skål. Kör med stavmixern och tillsätt det smälta smöret i en jämn tunn stråle. Lämna det vita som finns i botten av pannan. Smaka av med lite salt, peppar, dragon & hackad persilja. Servera i en liten skål på plankan.
Kommentar
Supergod LCHF kost.