
800 g
renfilé1 dl olivolja
1 msk soja
1 msk honung, flytande
2 vitlöksklyftor
1 msk sweet chilisås
2 tsk Five Peppers, Santa Maria
3 kvistar Färsk timjan från kruka
1/2 tsk. Salt
Skiva vitlöksklyftorna tunt, klipp timjan från krukan och blanda tillsammans med alla andra kryddor i en skål. Tillsätt soja, honung, sweet chili och rör om. Häll sedan i olivoljan och blanda. Skiva varje renfilé i stora bitar och lägg dom i påsen tillsammans med marinaden. Massera in marinaden lätt i köttet och låt ligga i kylskåpet i ett par timmar. Ta sedan fram köttet i en stund så det inte är så kallt innan du ska grilla det. Glöm inte att torka av ev. överflödig marinad. Grilla köttet.
När köttet är ännu lite blodig i mitten ta upp det och låt vila i 10 minuter innan servering. Garnera med lite extra timjan på köttet. Servera med någon gott tillbehör och en fin sallad.
Tips! Tänk på att viltkött är väldigt magert. Grilla det inte för hårt eller för länge. Marinera inte för länge. den goda viltsmaken vill vi ha kvar.