
Smörgåstårta med rökt renstek
Ingredienser
- 1 st Hel färdig smörgåstårtbotten (ca en ugnsplåt = 12 bitar)
- 150 g Kallrökt renstek
- 250 g Delikatessrökt älgstek
- 250 g Skalade räkor
- 800 g Räksallad
- Vindruvor
- Isbergssallad
- Cocktail tomater
- Gurka
- Ägg
Instruktioner
- Dela smörgåstårtbotten på hälften. Smöra bägge lagren med bordsmargarin och blöt bottnarna med lite mjölk och torka av överflödig mjölk med papper. Skär varmrökt renstek i bit i strimlor och tillsätt sedan den tillsammans med räksallad och isbergssallad på den nedre botten. Lägg på nästa botten. Bred resten av räksallad. Garnera sedan efter tycke och smak med tomater, skivade ägg, räkor, vindruvor, gurka, skivad kallrökt renstek.
Anteckning
Du kan enkelt byta ut mot annat viltkött om du vill.