Skagenröra med Kalix Löjrom på toastskiva

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Måltid Efterrätt, Förrätt, Smårätter
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

 • 4 st Stora skivor franska
 • 125 g Kalix Löjrom
 • 500 g Räkor med skal
 • 1 dl Majonäs
 • 1 dl Créme fraiche
 • 1 Citronklyfta
 • 2 msk Hackad dill
 • 1/2 liten Lök
 • Salladsblad
 • Salt 
 • Peppar
 • Smör

Instruktioner
 

 • Skala räkorna och hacka 3/4 delar av dom grovt. Lägg räkorna i en skål och blanda med majonäsen, créme fraichen och dillen. Pressa lite citronsaft och smaksätt med salt och peppar. Halvera brödet på snedden och stek med lite smör i en grillpanna. Fördela brödet på varsin tallrik. Lägg ett salladsblad på varje toastskiva och tillsätt skagenröran och toppa med resten av räkorna och en rejäl klick löjrom samt strö över lite hackad lök. 

Lämna gärna en kommentar

Recipe Rating